thank you coz melawat, aku hargai n mengalu2kan kedtgan korg! (^_^)

Friday, November 26, 2010

Jason Derulo - What If (OFFICIAL)

Posted by huSDee_sweet at 10:57 AM 0 comments

Black Eyed Peas - Rock That Body

Posted by huSDee_sweet at 10:55 AM 0 comments

David Guetta & Chris Willis ft Fergie & LMFAO - Gettin' Over You (Offici...

Posted by huSDee_sweet at 10:53 AM 0 comments
huh! mmang best giler! dngarlh wei!!!

David Guetta & Chris Willis ft Fergie & LMFAO - Gettin' Over You (Offici...

Posted by huSDee_sweet at 10:52 AM 0 comments
huh! mmang best giler! dngarlh wei!!!

Usher - OMG ft. will.i.am

Posted by huSDee_sweet at 10:48 AM 0 comments

Black Eyed Peas - Imma Be Rocking That Body

Posted by huSDee_sweet at 10:46 AM 0 comments


favourite ni!

The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling

Posted by huSDee_sweet at 10:44 AM 0 comments

lagu yg best! enjoy !!! (^_^)

Sunday, November 21, 2010

KL

Posted by huSDee_sweet at 10:04 AM 0 comments
Mnggu lpas aku pi KL, rombongan pe ntah ngan kak aku!
aku pi Muzium Negara, Times Square, Petrosains & R&R (hahahahahaha (^_^)  )

Monday, November 8, 2010

baca buku

Posted by huSDee_sweet at 6:07 AM 0 comments
walaupun aku dh hbis exam, tp ckgu aku nk bt ulangkaji!
so, kalau xleh bt nnti, dia hingaq satu klas!
sakit jantung dh aku dok kat klas tu!!!
tolonglah...
:"(

Thursday, November 4, 2010

Terima Kasih Awak...

Posted by huSDee_sweet at 8:36 AM 0 comments

Maafkan Saya...

Posted by huSDee_sweet at 7:20 AM 0 comments

Beri Saya Peluang

Posted by huSDee_sweet at 7:17 AM 0 comments

rindu saya masih untuk awak

Posted by huSDee_sweet at 7:12 AM 0 comments
trigt kembali kisah cinta dulu yg x mnjd! sedihnya!!! :"(

kata hati seorang anak...

Posted by huSDee_sweet at 7:04 AM 0 comments

Saya Maafkan Awak

Posted by huSDee_sweet at 5:30 AM 0 comments

KISAH AYAH KITA (Kisah Ayah semua orang) - (IPH's video).mp4

Posted by huSDee_sweet at 5:29 AM 0 comments

Maafkan Saya Mak.....

Posted by huSDee_sweet at 4:20 AM 0 comments

Ayah,maafkan saya...

Posted by huSDee_sweet at 3:42 AM 0 comments
berlinang air mata bila tngok video ni..... :"(

Ayah Dan Ibu by Allahyarham Sudirman Hj Arshad

Posted by huSDee_sweet at 3:39 AM 0 comments
kalau tengok mesti sedih la....
ada jg org yg sanggup letak mak ayah depa kat umah org2 tua...

Ayah Dan Ibu by Allahyarham Sudirman Hj Arshad

Posted by huSDee_sweet at 3:39 AM 0 comments
kalau tengok mesti sedih la....
ada jg org yg sanggup letak mak ayah depa kat umah org2 tua...

ayah...

Posted by huSDee_sweet at 3:25 AM 0 comments
setiap kali adik terigt ayah, 
pasti sebak adik rasa,
biar pun dh sthun lebih ayah pergi,
adik rsakan mcam kelmarin je...
stiap kali adik bngun,
adik cari ayah,
adik igtkan ini smua mimpi,
mimpi yg ngeri!
adik xmau mimpi cmni!!!
tp, adik sedar,
ini smua pasti berlaku!
tp siapa sangka?
ketika adik tiada di sisi ayah
ketika itu ayah pergi tinggalkan adik
ayah kata nak hantar adik pi Universiti nnti.
tp, ayah x tnggu pun...
ayah tinggal adik, 
adik bukan budak baik pun...
adik x sempat nak minta maaf...
ayah pula,
sudah pergi dulu tinggalkan adik,
ayah tak tunggu pun...
setiap hari,
kalau balik dri sekolah,
adik nampak kwan2 adik melintas jalan sambil dipegangolh ayah depa,
adik???
xda sapa pun bt cmtu dh....
sebak rasanya,
 biarlah org kata adik anak mnja,
dh bsar2 pun nk sruh ayah pgang tngan lintas jlan,
apa adik kisah???
asalkan ayah ada.
tapi, adik xbleh dh nk rasa tu semua...
abg n kakak dpat pi Universiti dgn ayah hntar,
tp, time adik,
ayah dh x sempat nk hntar,
adik x thu nak kata apa,
adik redhakan kepergian ayah......

al-fatihah kepada ayah yg trsyg...

Tuesday, November 2, 2010

'Abah.. bagilah balik tangan Ita"......................isk..isk...isk...

Posted by huSDee_sweet at 6:43 AM 0 comments
Ini sebuah kisah yang bisa mengundang air mata siapa sahaja yang membacanya. Kisah ini saya dapat dari seorang rakan melalui e-mail. Setiap kali membaca kisah nie mesti bergenang air mata. Walaupu manusia memang sering melakukan kesilapan...mungkin ada kesilapan yang dilakukan boleh di maafkan atau diperbetulkan semula..dan mungkin juga ada kesilapan yang dilakukan bakal mengundang kekesalan yang tidak berpenghujungnya. Kerana itu Allah telah memberi akal kepada setiap manusia supaya boleh menilai menimbang dan berfikir sebaik-baiknya dalam melakukan sesuatu samada baik atau sebaliknya..terlajak perahu boleh diundur..terlajak perbuatan..sesal selamanya...


Kisah Si Kecil Ita...

Suatu hari dia terjumpa sebatang paku karat. Dia pun melakar simen tempat letak kereta ayahnya tetapi kerana diperbuat daripada marmar,lakaran tidak kelihatan. Dicubanya pada kereta baru ayahnya. Ya....kerana kereta itu bewarna gelap, lakarannya jelas. Apa lagi kanak-kanak ini pun melakarlah melahirkan kreativitinya. Hari itu bapa dan ibunya bermotosikal ke tempat kerja kerana laluannya sesak sempena perayaan Thaipusam.

Penuh sebelah kanan dia beredar ke sebelah kiri kereta. Dilakarnya gambar ibu dan ayahnya, gambarnya sendiri, lukisan ayam, kucing dan sebagainya mengikut imaginasinya. Kejadian itu langsung tak disedari si pembantu rumah.

Pulang petang itu, terkejut besar pasangan itu melihat kereta yang baru setahun dibeli dengan bayaran ansuran yang belum habis berbayar, berbatik-batik.

Si bapa yang belum pun masuk ke rumah terus menjerit, 'Siapa punya kerja ni?' Pembantu rumah yang tersentak dengan jeritan itu berlari keluar. Dia juga beristighfar. .Mukanya merah padam ketakutan tambah-tambah melihat wajah bengis tuannya.

Sekali lagi diajukan pertanyaan keras kepadanya, dia terus mengatakan 'Tak tahu... !''Saya tak tahu Tuan..!

''Duduk di rumah sepanjang hari tak tahu, apa kau buat?' herdik siisteri lagi.

Bila anak yang mendengar suara ayahnya, tiba-tiba berlari keluar dari bilik. Dengan penuh manja dia berkata 'Ita buat ayahhh.. cantik kan !' katanya menerkam ayahnya ingin bermanja seperti selalu.

Dengan kasih murni seorang anak yang belum memahami apa-apa, menarik lembut poket seluar abahnya, manja.

Si ayah yang hilang sabar merentap ranting kecil pokok bunga raya didepannya, terus dipukul bertalu-talu tapak tangan anaknya. Si anak yang tak mengerti apa-apa terlolong-lolong kesakitan sekaligus ketakutan.

Puas memukul tapak tangan, si ayah memukul pula belakang tangan anaknya. Si ibu cuma mendiamkan diri, mungkin setuju dan berasa puas dengan hukuman yang dikenakan.Pembantu rumah melopong, tak tahu nak buat apa-apa, sungguh kesian dan teramat sedih, namun dia sangat takut .

Si bapa cukup rakus memukul-mukul tangan kanan dan kemudian tangan kiri anaknya. Selepas merasa puas, si bapa masuk ke rumah dituruti si ibu. Pembantu rumah segera memeluk dengan penuh sayang dan duka, cepat-cepat menggendong anak kecil itu, membawanya ke bilik.

Dilihatnya tapak tangan dan belakang tangan si anak kecil calar balar.Menangis teresak-esak keduanya, dalam bilik.Pembantu rumah memandikan anak kecil itu. Sambil menyiram air sambil dia menangis. Anak kecil itu pula terjerit-jerit menahan kepedihan sebaik calar-balar itu terkena air.

Si pembantu rumah kemudian menidurkan anak kecil itu. Si bapa sengaja membiarkan anak itu tidur bersama pembantu rumah.

Keesokkan harinya, kedua-dua belah tangan si anakbengkak. Pembantu rumah mengadu. 'Sapukan minyak gamat tu!' balas tuannya, bapa si anak.

Pulang dari kerja, dia tidak melayan anak kecil itu yang menghabiskan masa di bilik pembantu. Si bapa konon mahu mengajar anaknya.

Tiga hari berlalu, si ayah langsung tidak menjenguk anaknya sementara si ibu juga begitu tetapi setiap hari bertanya kepada pembantu rumah. 'Ita demam... ' jawap pembantunya ringkas. 'Bagi minum panadol tu,' balas si ibu.

Sebelum si ibu masuk bilik tidur dia menjenguk bilik pembantunya. Apabila dilihat anaknya ita dalam pelukan pembantu rumah, dia menutup semula pintu.

Masuk hari keempat, pembantu rumah memberitahu tuannya bahawa suhu badan Ita terlalu panas. 'Petang nanti kita bawa ke klinik. Pukul 5.00 siap' kata majikannya itu.

Sampai waktunya si anak yang longlai dibawa ke klinik. Doktor mengarahnya ia dirujuk ke hospital kerana keadaannya serius. Setelah seminggu di wad pediatrik doktor memanggil bapa dan ibu kanak-kanak itu.

'Tiada pilihan..' katanya yang mencadangkan agar kedua-dua tangan kanak-kanak itu dipotong kerana jangkitan yang sudah menjadi gangren sudah terlalu teruk.

'Ia sudah bernanah, demi nyawanya tangan perlu dipotong dari siku ke bawah' kata doktor. Si bapa dan ibu bagaikan terkena halilintar mendengar kata-kata itu. Terasa dirinya tunggang terbalik, tapi apalah dapat dikatakan.

Si ibu meraung merangkul si anak. Dengan berat hati dan lelehan air mata isterinya, si bapa terketar-ketar menandatangani surat kebenaran pembedahan.

Keluar dari bilik pembedahan, selepas ubat bius yang dikenakanhabis, si anak menangis kesakitan. Dia juga terpinga-pinga, melihatkedua- dua tangannya berbalut putih.

Direnung muka ayah dan ibunya. Kemudian ke wajah pembantu rumah.Dia mengerutkan dahi melihat mereka semua menangis. Dalam seksaan menahan sakit, si anak yang keletah bersuara dalam linangan air mata...

'Abah.. Mama... Ita tak buat lagi. Ita tak mau ayah pukul. Ita tak mau jahat. Ita sayang abah.. sayang mama.' katanya berulang kali membuatkan si ibu gagal menahan rasa.

'Ita juga sayang Kak Narti..' katanya memandang wajah pembantu rumah, sekaligus membuatkan gadis dari Surabaya itu meraung seperti histeria.

Tidak seorang pun yang melihat suasana itu tidak menangis.... 'Abah.. bagilah balik tangan Ita. Buat apa ambil.. Ita janji tak buat lagi! Ita nak makan, macam mana? Nak main macam mana? Ita janji tak conteng kereta lagi,' katanya bertalu-talu.

Bagaikan gugur jantung si ibu mendengar kata-kata anaknya. Meraunglah dia sekuat hati namun takdir yang sudah terjadi, tiada manusia dapat menahannya..

"Didiklah dan pukullah anak anda dengan penuh kasih sayang, bukan untuk lepaskan geram & marah anda...." (,")(",)

tq to Mentari Hidup

makkkkkkkk.................................

Posted by huSDee_sweet at 6:40 AM 0 comments
Mak….. Ingat tak masa kecik-kecik dulu, mak selalu cium along….Along suka sangat bila mak cium along…Along pun cium mak…
Along cakap “Mak… Along sayang sangat kat Mak”
Mak balas “Mak tak sayang Along pun”
Along merajuk sebab mak cakap macam tu….Lalu mak peluk dan cium-cium pipi along sambil berkata “Mesti la Mak sayang Anak Mak…Mak Bergurau jela…”
Along senyum dan membalas ciuman dan pelukan mak…. Along ri………..ndu sangat kenangan tu….
Bila Along masuk sekolah darjah 1…Pagi-pagi mak hantar along pergi sekolah..Depan pintu pagar sekolah turun kereta, Mak peluk dan Mak cium along macam along pergi sekolah tak balik-balik dah lepas tu…Along pun membalas ciuman Mak sambil ucap “Along sayang Mak”
Sekarang Along dah sekolah menengah….Mak cium Along depan pagar sekolah. Along cakap kat Mak, “Mak, besok Mak cium Along dalam kereta je la ek….” Mak senyum. Mulai hari tu Mak cium along dalam kereta je…
Semalam Along dilantik jadi Ketua PKBM sekolah.
Mak hantar Along pergi sekolah dan bila Mak nak cium Along dalam kereta Along cakap “Mak…Along segan la Mak cium Along…nanti kawan-kawan ejek Along…diorang kata Muka Ganas Tapi Manja (Anak Mak)” Mak Senyum. Mulai hari itu Mak tak lagi cium Along bila hantar pergi sekolah….
Kenangan ni sudah 15 tahun berlalu mak….Sudah lama Mak tak cium Along, Along tak cium mak. Along rindu ciuman mak. Along rindu nak cium mak.
Hari ni, Along cium mak banyak-banyak. Along peluk Mak erat-erat tapi mak tak balas ciuman Along.
Walaupun Mak tak balas ciuman Along, Along terus cium mak banyak-banyak sebab Along tahu, selepas ini tiada lagi peluang Along untuk cium mak.
Along sayang Mak….
nukilan,
mazuki mustaffa

tq to Mentari Hidup

suami ku....isteri ku....

Posted by huSDee_sweet at 6:39 AM 0 comments
* Jika seorang istri menangis dihadapanmu, itu berarti dia tidak dapat menahannya lagi...

* Jika kau memegang tangannya saat dia menangis, dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu..

* Jika kau membiarkannya pergi,dia tidak akan kembali menjadi dirinya yg dulu, selamanya!

* Seorang istri tidak akan menangis dgn mudah, kecuali di depan org yg sangat dia sayangi, dia akan
menjadi lemah!

* Seorang istri tidak akan menangis dng mudah, hanya jika dia sangat menyayangimu, dia akan
menurunkan rasa EGOnya.

* Wahai suami2,jika seorang istri pernah menangis krnmu,tolong pegang tangannya dng penuh
pengertian. Karena dia adalah org yg akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau
terpuruk terlalu dalam ...

* Wahai suami2, jika seorang istri menangis karenamu, tolong jng menyia-nyiakannya.

* Mgkn, krn keputusanmu, kau merusak kehidupannya.

* Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis krnmu. Lihatlah jauh kedlm matanya. Dptkah kau
lihat dan kau rasakan SAKIT yang dirasakannya karenamu ?

Pada hari penciptaan PEREMPUAN. MALAIKAT bertanya kepada TUHAN
" Apakah keistimewaan dari ciptaanMU ini ? "

Lalu TUHAN menjawab
"Ada banyak KEISTIMEWAAN yang dimiliki oleh ciptaanKU ini".. Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..

* TUTUR katanya merupakan KEBENARAN..

* SENYUMAN'nya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya. .

* PELUKAN & CIUMAN’nya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya..

* Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..

* Dia TERHARU,Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya...

* Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHAN'nya. .

* Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN.., Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..

* TETESAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.

Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI krn 1 hal..."...Apa itu Yaa TUHAN ??
Bahwa "Betapa, BERHARGAnya dia"...

Sebarkan ini ke SELURUH ISTRI2 yg soleha dan SUAMI2 yang sahabat semua kenal agar mereka tidak lupa bahwa ISTRI mrk begitu berHARGA...

Semoga bermanfaat

tq to Mentari Hidup

dulu.....kini dan selamanya.......

Posted by huSDee_sweet at 6:38 AM 0 comments
dulu...
kalau mentari sakit...mentari ada ibu....
dulu...
kalau mentari sedih mentari ada ibu...
dulu...
mentari kecewa..mentari tetap ada ibu,...
kerana setiap kali mentari down...ibu sentiasa di sisi...
mentari sakit mentari panggil nama ma....
bila mentari gembira...mentari juga sebut nama ma....bila mentari marah kat seseorg ...mentari tetap panggil nama ma...
ma...ma...ma...dan ma lagi.....
ma....ma....
mentari xkan puas menyebut nama ma.....sebutan ma itu masih hangat di bibir mentari...
dulu...
sebelum tidur mesti ma ada di sisi.....
dulu
sebelum mentari tidur...ma mesti kna tidur dlu....
dulu
jika mentari nk makan...ma mesti ada teman kan mentari...

dan mentari masih lagi memanggil nama ma...ma..ma..maaa....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

tp syg nya....dulu itu adalah 2 thun lepas....
dulu itu ketika mentari sentiasa dpt memanggil ma.....
tp kini mentari hanya mampu memanggil ma dlm hati,....dlm mimpi.....dlm ingatan mentari....
ma..ma..maa.....
setiap kali mentari ukirkan nama ma di bibir mentari.....setiap kali itu lah mentari akn menangis....ma..ma..ma...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kini xda sapa2 lagi yg mampu mentari panggil.....hanya dari kejauhan mentari memanggil nama ma....
ma....,ma...dan ma lagi....

dalam tidur...dalam jaga...ma tetap di hati..
walaupun ma telah pergi...ma tetap bersemadi dalam hati mentari...kerana mentari sayang ma....sayang ma....sayang ma sangat2.....
mentari rindu ma....
rindu ma....
semua tntang ma....

ya ALLAH YA TUHAN KU...KAU CUCURI LAH RAHMAT KE ATAS ROH IBU KU...SESUNGGUH NYA AKU BELUM PUAS UNTUK BERSAMA NYA...DAN INGIN MENYAYANGI NYA...AKU MASIH INGIN BERBKTI PD NYA...TP KINI AKU HANYA BERBAKTI KPDNYA DGN HANYA BERDOA KEBAIKAN KE ATAS NYA DPD MU....
YA ALLA...YANG MAHA BESAR...AKU INI ANAK YG BELUM PUAS BERBAKTI KEPADA MA...AKU HANYA MAMPU BERDOA AGAR AKU DI TETAP KAN IMAN KEPADA KU.......AMEEN......YA RABBB.............


----> KPD SAHAABT2 MENTARI...BEGITU INDAH KERANA MA MASIH BERSAMA ANDA LAGI.....KPD YG SAMA SEPERTI MENTARI.....TABAHKAN HATI MU....DIA TAW APA YG TERSIRAT DI SEBALIK NYA.....ALLAHUAKHBAR!!!!!

(@_@)

tq to Mentari Hidup

ANDAINYA LELAKI TAHU....PERASAAAN INI...

Posted by huSDee_sweet at 6:36 AM 0 comments
Andainya lelaki tahuDalam hati seorang perempuanAda naluri untuk disayangiAda rasa ingin diberi perhatianAda rasa untuk didengari keluh kesahnyaAda waktu-waktu minta ditemani kesedihan

Andainya lelaki tahuRajuk seorang perempuan minta dipujukMarah seorang perempuan perlu didekatiSedih seorang perempuan harus didengariGembira seorang perempuan ingin dikongsi

Andainya lelaki tahuDi sebalik seribu satu rasa ituAda sekeping hati nan lembutBukan untuk ditatang bagai minyak yang penuhBukan jua untuk dimanjaiHanya perlu sedikit perhatianAgar rasa kasih itu terasa wujudWalau saat jauhKerana andainya lelaki tahuHati itu akan senantiasa bertanyaPada diri seorang perempuanWujudkah cinta itu di hati lelakiBila saat jauh tanpa perkhabaranSebagaimana mekarnya cinta ituTetap di hati seorang perempuanBiarpun berkali ombak menghempasTak sekali pantai hati itu berubah

tq to Mentari Hidup
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Procrasti-Nation Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting