thank you coz melawat, aku hargai n mengalu2kan kedtgan korg! (^_^)

Saturday, May 26, 2012

Selamat Hari Ibu, Selamat Hari Jadi Hanan n Sara…

Posted by huSDee_sweet at 2:53 PM 1 comments



Stlh brkurun gak mother’s day n birthday kak ku ni,akhirnya ku bg gak kad kat depa(kad je la)
Hadiah biasa2 ja ku bg tp ikhlas dri aku…hrap2 depa suka ahr.trlmbat bg coz trlupa ltak mna kad n hadiah tu,segan/malu2 kcing lak nk bg coz xsberapa ja, n last minute bt envelopes utk kad tu.
Ku pn bru je bljar crab t kad ala2 3D gitu!tp ku brsyukur gak coz mnjd gak kad 3D tu wlaupn x pro mcm org lain.so,ku bt preview skit kad tu…
(klau nk tmpah pn leh coz kwn ku terer sikit bab2 kreatif nie-promote sikit Sweet Corner)

 Kad utk mak :
Kad utk Hanan :
Kad utk Sara : 

Just for me to try this 3D cards! Excited sgt,so itu je la hasilnya....


Anak-anak Eco

Posted by huSDee_sweet at 2:37 PM 0 comments


Assalamualaikum


Skrg bru trasa nk bt post pasal baby2 eco. 
Good news, eco ku dh branak 
( ank dia dh nk msuk 2 blan lbih bru ku trgerak hat ink bt post nie-pa pnya tuan ahr?)
Stlh mngkut naluri ku yg kuat mngatakan eco mngandung but kak ku kata dia jd gemuk je,
xmngkin dia mngndung.tp naluri ku yg kuat kata kucing tu mngandung.pastu dh bnyak argue about it.akhirnya ku btl,dia dh branak pd 13 Mac tu.ha5!aku mnang!!!

Dpt la 3 ekor ank kucing yg cmel2,bulat2,tembam n fluffy cm marshmallow!hahahahahahah….
Kgmbiraan trpancar di muka ku spjg hari,bestnya!
pnat jg nk bela 3ekor tu skrg.ku kurung dlm sngkar tkut dia “mmbuang” merata tmpat,xlrat gue nk clean…(sesapa da tips utk ajar kucing “mmbuang” dlm tndas,gtau ku ye?)
Then, da sekor  wrna htam kelip tu nma dia Tam(ku dok pnggil Cik Tam-xkawin lg),
sekor tu wrna cm eco nma dia Chiko, 
and sekor lg wrna htam putih nma dia Boboi coz dia sekor je jntan.yg lain tu betina.
Tp ank2 eco ni pelik.asal kta bg depa kluar dri sngkar,
depa melompat2 cm kucing gila ja.hahahahahaha… 
comel n lawak je kucing2 tu.apa2 pn ku syg depa.
Boboi n cik tam tu dh reti mkan mkanan kcing tu,tp chiko xreti mkan lg.risau aku dbtnya.xtau nk bt cmna bg dia mkn gak mkanan tu….(big prob!)
So,ku rasa tu je nk cter.jom tgok kcing2 tu(ku ltak la 2 3 pic skit)







amacam, cmel x anak2 eco?
cm biasa ku akhirkn post ku di sini.tq sesgt coz mluangkan msa mmbca post.
(really appreciate it!)


Friday, May 18, 2012

sepetang bersama Cik HusDee

Posted by huSDee_sweet at 12:00 AM 0 comments

tajuk hrinie ala2 nk bt show lak!melebih2 aku ni.
disebabkan xda keja nk dibt hri nie,ku nk kongsi dgn korg semua resepi msakan hri nie.
(^_^)
ni nasi lemak yg mak ku beli pg td,trgerak hati lak ku ni nk memsak(bgus ahr tu)

 Ni la mkanan yg bakal ditunjukkn resepinya!
sgt2 snang nk bt.lgi2 klau korg dh pro bab2 memasak nie.
maybe dlm msa 30min/15min korg dh siap.
disebabkan ku xtere,lmbat la sikit prosesnya....

 Fistly,ni bahan2nya :
1) udang yg tlh dibuang kulitnya
(klau korg suka makan kulit dia,xperlu la buang kulitnya)
2) tepung jagung 
 3) daun bawang-sesuka hati(sikit pn dh ckup)
4) 3 biji bawang besar
 5) 3 cili hidup
6) 3 ulas bawang putih-dihiris/dicincang
 7) 1/2 cawan air mineral
 8) 1 sudu lada-ditumbuk/dikisar
(klau korg suka pedas,leh ltak 2 sudu makan lada hitam ni) 
9) garam secukup rasa
10) 3 sudu makan minyak masak
(klau xsuka berminyak sgt, 2sudu pn leh dah)

Cara2 memasaknya :

1) Panaskan kuali anda
( ada gaya Chef Wan x?) 

2) Kemudian panaskan minyak anda.

3) lpas minyak dh panas,leh la letak bawang besar,cili dan juga bawang putih.

4) sementara mnunggu bahan yg korg tumis td jd wangi.
korg leh bt bnda ni dulu : amik tepung gandum tadi campur air dan juga garam.
kacau sampai la tepung tradun dgn air sprti gmbar di bawah.
(ketepikan dulu)

5) bila bhan tumisan korg td dh naik kwangiannya,ltak pula udang.

6) Lepas udang yg korg ltak td dh msak,korg dh leh ltak tepung yg korg bt td tu.
kacau bagi semua teradun sekali...

7)then,leh ltak lada hitam korg tu n kacau lg biar rata.

8) kemudian,leh la ltak daun bwang tu.
kcau rata gak.
tp korg kcau skjap je,nnti klau daun bawang dh jd layu x sdap lak.
9) akhirnya siap dh masakan kitan kita.
dh blh dihdang! (^_^) 
Just cdangan hidangan ja.
dh siap msakan ku,ku nk pi mkan dulu.

selamat menjamu selera....

assalamualaikum...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Procrasti-Nation Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting