thank you coz melawat, aku hargai n mengalu2kan kedtgan korg! (^_^)

Friday, December 30, 2011

Hobi ku after exam

Posted by huSDee_sweet at 11:37 PM 1 comments


Assalamualaikum…
Moshi!moshi!
Today I didn’t have any idea to write a post.after thinking a while,I think I should tell about my hobbies.( I have a bad grammar-so bt2 faham la )
Hobi ni xslalu diamalkn olh aku!ha5!pelik2!nama hobi tp xslalu diamalkn lak! Confuse tul.
Ha5!itulah aku, agak pelik tp x trlalu extreme pelik ku ni.hobi ni aku amalkan time habis exam.bkannnya exam bulanan @lain2!exam cm SPM and STPM.
Time SPM aku dh bt dh ikit, so kali ni jd mcm lanjutan kpd hobi aku lpas SPM.
so, ku nk straight to my hobi ku ni….mas nk merapu bnyak coz aku punya blog xsefamous blogger org lain.nnti xda mnat dh org nk baca….

Hobi2 aku ialah :
1.       Aku umah kemas & mngecat umah
-sblum hbis exam, ku xla meriah sgt kemas umah. so lpas exam ku tlong mak ku kmas umah, biar nmpak lawa sikit. So aktvt mngemas aku mmang meriah mcm ngan nk da kenduri kahwin je…( sapa yg nk kahwin-xthu la? )
-bab mngecat umah ni mmang aku xbt lngsung sblum hbis exam.coz ku xmau rasa letih mngecat umah & xleh nk concentrate pljaran ( ku ni jnis snang diganggu dgn benda2@prkara2 luaran ). Ku cat umah xhbis lg.nk cat bilik tido ku, biar brsmngat sikit utk tido ( nk tdo pn nk kna brsmngat ka-pelik ku ni! )cat pun x beli lagi-nk cat wrna pe ye??? ( suggest sikit )
2. aktviti brjogging.
-bnda ni ku da la bt gak time sblum exam-tp shangat taik ayam blkang umah ku je! Pi jogging 3 4 5 hari-pastu ntahlah ke mna hlangnya smngat brjogging tu.dh jd mcm chips more-skjap ada skjap xda.hu5!so, skrg dh rasa diri ku mcm gorgon (raksasa ), aktiviti jogging ni kna la dibt.wlaupun bla nk mula tu brsmngat cm nk lumba lari, tp bila second, third, fourth day and so on dh rasa smngat tu mcm chips more dh…. (^_^) chaiyok2 kpd smngat aku,agar ia xkn jd  chips more lg-sdapnya. :-P
3. blajar bahasa bru
-aku bab ni agak syok gak la, aku minat gak nk blajar n leh ckap bahasa lain.coz bila ku time channel animax-ku x faham apa depa kata,so kna on English language ( xsuka! ) pastu lg payah bila xda subtitle-jem aku!menatang pa dia kata pun ku xthu-kalau dia kutuk aku,aku pakai senyum je la…
-time lpas SPM, aku blajar bhsa Jerman,tp fail bhsa Jerman dlm otk aku dh hilang ( sapa la yg curi??? )aku igt sikit2 ja.cthnya, guten tag-slmat ptg,ich-sy,un bus-bus(snang je,tu yg igt) n …………(hahahaha-ignore kn je)
-Watashi-wa nihongo-o benkyoo-shite-imasu!
-lpas STPM ni nk blajar bahasa jepun-minta2 la leh….lpas SPM tu pun ku smpat bljar sikit bhsa Jepun, tp fail dia hlang lg mcm magic lak!
-so klau leh ckap sikit2 @ dgar org ckap leh fham sikit2 pun ok dh la.
-cth bhsa jpun: ichi-1,ni-2,san-3,shi-4,go-5,roku-6,shichi/nana-7,hachi-8,ku-9,ju-10
-harap2 mission accomplish la kali ni.
4.tabiat like an owl
-ha5!tabiat ke hobi-leh kata mcm hobi ku gak la.aku pasti da la sorg @ 2 yg da tabiat ni gak.nk kata insomnia pun xjga,coz tdo gak nnti.
-klau mcm ku ni,lpas exam aku xyah rsau nk pasal nk kna bt keja ka pi skool ka pg esk.so ikut suka hati ku nk tdo pkul brapa.klau ku xmau tdo pun,xda msalah bg ku.
-yg ku kata tabiat cm an owl ni-aku sringkali xtdo mm,lpastu aku hnya tdo ptg.nk kata pi cri mkanan time ptg pun xjga-ku xnsihatkn ikut tabiat ni,xbgus.
-nasib baik la mata ku x jd like a panda!-kung fu panda?
5.baca komik!
-aku baca buku komik yg kluaran Mangga-bukan majalah gossip tu ( xnk + dosa yg dh da)

-buku komik ni xbrapa sesuai utk under age, tp diaorg dh cover babak yg censored-so amatlh bhgia dpt mmbacanya wlaupun under age!
-tp bila dh baca, msti akn jd addicted mcm ku.ku beli bnyak gak la buku komik tu-mak ku asyik marah coz mnta duit dia beli komik tu ( bertuah punya ank-ank sapa la ni? )
-aku syok baca coz jlan citer dia romantic-jrang la mamat nk minat.tp jgn upset la mamat2,da gak kmik yg brunsurkan battle,sport and many more….. ha5!belilah buku komik ( hasut sikit )
6-main game
-ni hobi yg xdpt dtinggalkn.skli main game.x lekang dh dri game tu.kdg2 smpai xmkan coz main game ( tp ku ttap x kurus )
-klau da PSP ke,PS2,Gameboy ( layan gak klau best! ) and so on.dlm FB pun da game.mmang sdap ahr main game smbil brmuka buku-bukan muka aku.
-ntah hobi ni xleh dtinggalkan…addicted tul aku.uish trigt nk main Angry Brd lak!game Zombie main hbis dh-syok ooo…..
7.makan
-rsa mcm smua org da hobi ni-mngkin gak la da sstgh yg x da hobi ni.
-aku kdg2 mai mood makan-pkul 3pg pun-nasi goring siap!maggi siap!burger siap!ha5!mau x tembun cmtu. (O_O)
8. melukis
-aku xla brseni @ org halus coz ku pun xbrapa halus!
-aku ckup lmah lukis org,klau skdar gmbar pmdangan, corak abstrak @ apa2 je yg trlintas utk aku lukis-aku lukis la.
-surat cinta pun ku bt sndiri, mana main beli kat kdai.bg ku klau kta bt sndiri lbih istimewa,eksklusif n limited edition-mna mau cari sbijik mcm hasil karya kita.xksah ahr srat cinta @ kad2 birthday pun bt sendiri
-tp aku klau nk lukis kna da mood n mesti dlm keadaan relax-bru main ilham n smngat tu!
9-beli cincin
-aku ckup mnat ngan cinin.eksesori lain ku xmnat sgt.asal da duit ja, kira nk beli cincin silver la, stainless steel la ( hbis duit aku-sbab tu ku x kaya )
-aku da dlm 30psg cincin-addicted to ring!-nnti leh bt citer ala2 Lord of The Ring…

10-berinai
-hahahahaha.......mm org nk kahwin lak!
-bkannya aku kahwin ek.x trasa lg nk kahwin bt sa ni-belajar2 dulu!
-so, bg aku berinai ni cm mnandakn aku dh merdeka drpd sbrg exam!hehehehehe
-nk bt cmna, mmang tradisi aku dh-aku je la
-best gak brinai ni-rsa bhgia je aku rsa!-crazy!!!



Aku rsa stkat ni dulu hobi yg ku nk citer kat korg.nnti klau ku trasa da yg ku trlupa nk ltak, ku add on la nnti.aku nk ucap tq bnyak2 coz sudi baca post aku ni-andainya kata2 ku dlm post ni mngguris hati korg-aku mnta maaf la.
So,habis dh post ku kali ni…

Happy New Year!





Yg baik dtg dri Allah,yg jahat dtg dri kslahan aku sndiri…


Monday, December 19, 2011

Cara Jawab Call yg STYLE!!!

Posted by huSDee_sweet at 12:37 PM 0 comments


time aku brmuka buku
aku terjumpa satu title post yg mnarik prhatian ku, so ku pn buka la lman web tu. 
title post dia "Cara Jawab Telefon Yg Krang Sesuai".
korg leh bka blog dia Nizarazu.com.
so, today aku nk share ngan korg tntang post dia yg best tu....

1. Soalan: haloo, may i speak to Nizarazu please?
Jawapan: maap.sini bukan balai polis.


2. Soalan: haloo, siapa disana?
Jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane..


3. Soalan: haloo, boleh saya bercakap ngan ayah awak?
Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.


4. Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur.


5. Soalan: haloo, mak ade rumah?
Jawapan: mak takde rumah.bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.


7. Soalan: boleh saya bercakap ngan siti?
Jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannye… time kacih.


8. Soalan: haloo, tolong panggilkan nizarazu. saya nak bercakap dengannye.
Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap


9. Soalan: halloo… …
Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini. anda ingin mendaftar?


10. Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya…
Jawapan: maap. ini bukan kaunter pertanyaan.


11. Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412?
Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le tu.


12. Soalan: assalammualaikum…
Jawapan: waalaikummussalam..(papp!..terus letak tepon.
salam kite wajib jawab ye kawan-kawan..)

so, aku nk add-on sikit lg cara jwab call yg aku da amalkan!huhuhuhu....
( dinasihatkn spaya x mniru STYLE ni, coz mngkin mnyebabkn 
anda khlangan kwan... )
sstgh tu aku dgr kwan aku dok cter cara2 depa loyar buruk time jwab call org.
hehehehehehe.....agak bnyak jg,so keep reading...
( reading good for urself-ye ke???)

13. Soalan: Helo, leh brkenalan tak???
Jawapan: Sini bukan chatroom.sorry la.

14. Soalan: Awak tinggal kat mna???
Jawapan: Sy tnggal kat umah sy la!
Soalan: umah awk kat mna?
Jwapan: umah sy ats muka bumi.
Soalan: thu la,kat mna umah awk tu?kat perlis ka,kedah ka, kl ka ke kat mna???
Jawapan: umah sy da kat Semanjung Malaysia...

15. Soalan : awk duk tgh bt pe??
Jwapan: sy x duk pn,sdg brdiri.

16. Soalan: helo...awk tgh tido ke??
Jawapan: Yup!ni tgh mamai smbil jwab call awk

17. Soalan: helo...wei,dok kat mna skrg???
Jawapan: sorry,sila nombor coz xda org nma "wei" kat sini.....

aku rsa smpai sini je la coz dh x igt dh cara jwab call yg style2 dh.
smua yg aku add-on tu pernah aku bt.
hasilnya,xda dh org2 yg ska ngacau call kita....
huhuhuhuhuhu....
dunia aman tnpa pengacau.....
(^_^)




Some joke that I found, just u laugh a while after u finish reading...






selalu bt cm cartoon kat bwah ni :







"Style is the way I am"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Procrasti-Nation Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting