thank you coz melawat, aku hargai n mengalu2kan kedtgan korg! (^_^)

Monday, January 31, 2011

YM chat ngan kawan2 korg!

Posted by huSDee_sweet at 12:15 PM 0 comments
Kali ni aku nk ajar korg cmne nk chat ngan geng2 korg kat ym!










Kalau korg da problem atau apa2 gtau aku ye???


YM chat ngan org baru!

Posted by huSDee_sweet at 11:07 AM 0 comments
Benda ni senang je, so korg leh ikut cm gambar yg aku bt ni!
semoga berjaya!  (^_^)
\











kalau da bhgian mana2 yg korg x faham leh msg nset aku, hntar email ( lmbat sikit la aku reply ), inform kat shoutbox aku ( aku x berapa recommand coz takut aku x perasan )

Penipu yg btkan aku GERAM!!!

Posted by huSDee_sweet at 9:42 AM 0 comments
Kali ni post aku pasal seorg makhluk Allah yg entahlh dlm kategori apa, pembohong yg teruk!
bg aku, org cmtu patut dihukum!
ok, msti korg tnya apasal aku marah org ikut suka je?!

ni adalah msg yg aku trima kat nset aku ( klau xcya, aku leh tnjuk bukti,msg msih da dlm nset aku ni!)

"Ni ayah guna fon polis, tolong bagi top up maxis RM50 ke nombor baru ayah 0128113586
Ayah lgi ada msalah kat balai police. Ta payah call, sekejap bru ayah call."
From : 0178375792
8:39am 29-JAN-11

sikit punya penipu tul org ni!
nk tipu pn brpada2 ahr!
aku report kat polis baru ko nk thu!
mmang btul ahr ko da masalah dgn polis lpas ni!
klau dh xda top up ko pi cri kerja, cari rezeki HALAL.
jgn tau dok minta kat org je, usaha pun ikut cara penipu nk bt pe?!
aku ckup sakit hati bila da makhluk Allah yg bt cmni kat aku!
so, klau korg dpat msg penipuan besar cmni, baik korg abaikn!
xpayah top up kat dia!
jnis suka meminta kat org, bkannya reti nk berusaha!
huh! sakit hati aku ngan org ni!

Sunday, January 30, 2011

trick FB

Posted by huSDee_sweet at 7:49 AM 0 comments
Kali ni aku bt cm tutorial!
sj je bt nie!
kn skrg rmai org dh da FB, xkira brapa umur korg, msti da pnya!
nk kata trick @ x, ntahla!
aku rsa maybe dh rmai tau, tp bg yg xtau, meh aku nk tmbah ilmu pngthuan korg ni!

aku nk gtau cmne korg nk bt bg org x thu kata korg ngah online skrg!
bnda ni aku bt lama dh!
kdang2 tu kwan2 aku tnya why aku pnya nama xnaikdlm snrai online depa, so, aku sj2 je gtau kata aku bt magik!
x magik pn sbnarnya.
so, skrg aku nk gtau cmne nk bt 'magik' aku ni!

1- korg buka laman web FB korg!

2 :


3 :

 4 :

 5 :

Tadaa!!!
siap dh, enjoy ahr!



klau korg x brjaya @ jd apa2 ke yg mmbt korg trtnya2 @ xleh selesaikan, jgan segan2 @ malu2, comment je kat bawah ni!

CNY

Posted by huSDee_sweet at 6:54 AM 0 comments
ASsalamualaikum? & slamat sejahtera.

lama dh aku x mngupdate mnatang nie( blog aku ahr tu!) coz aku amat2 bz mngupdate buku nota & lthan aku!
aku yg rajin time2 ni coz aku nk exam STPM nnti, tu yg rajin!
aku kali ni xmau dpt marks yg teruk2 utk exam ku! tu yg aku pulun lebih!

nk thu naper aku pulun?!
aku pulun coz budak2 yg msuk Universiti utk amik diploma asyik brmegah2an kat aku! sbnarnya diaorg nk kata ku x pndai cm depa ahr coz xleh msuk Universiti! chis, geram aku!
nnti aku kluar STPM aku pi ahr Universiti! igt hampa je ka yg leh pi Universiti? perasan lbih ahr bdak2 cmni!
itulah sbabnya aku angin satu bdan & ngah pulun mmbca buku yg agak jemu mlhat muka aku mmbcanya!
( ada aku kisah ke buku?! padan muka buku ku dh nk relai coz aku dok selak bnyak kali sgt!)
aku pn bkan nk brlagak pandai@ rajin, aku hnya nk gtau je kat makhluk2 yg rasa bgus sgt tu! :-P

igtlh korg klau korg brlagak sgt, xtentu korg akan bhgia! (jahat aku ni!)
aku ckup marah bila org prlekeh aku coz aku msuk STPM.
yg dh kahwin & x blajar tu pn kdang2 bt trkjut aku msuk STPM! huh!
perasan btul org cmtu, dia x sedar ke diri dia snditi pun x blajar? thu nk kahwin je!  :-P
(bg sesapa yg x kata kat aku, jgan prasan lak!)
apa2 pun doakn aku dpt 3 pointer ke atas & muet dpt band 4@5 utk STPM  ni!
tq 



( sesapa yg nk beli shawl leh pi blogshop (click here!). harga murah2 & brpatutan utk dibeli! )

Wednesday, January 19, 2011

Awards utk korg!

Posted by huSDee_sweet at 11:14 PM 0 comments
berita baik utk korg! 
kpd follower aku, aku akan bg awards kat korg!
bnda yg perlu korg bt ialah:
1 - korg mesti citer psal blog aku kat blog korg
2 - jgn lupa ltak link blog aku kat blog korg!
3 - for sure korg kena jd follower aku!
4 - ltak link blog korg kat bhgian comment kat bwah post ni

so, aku akan bca tntang apa yg korg citer pasal blog aku!
sesapa punya blog yg aku baca tu best, sdap didgr & dibaca
aku akan bg awards!
hadiah pun akan aku pos kat korg! da hadiah free lak tu! best! try ahr!

sesapa yg xjd follower aku xleh jd pemenang, sorry la! 
so, first, follow aku!
so, cpat2 la ye!
aku akan bt contest ni smpai 31 Oktober 2011.








pengerusi @ setiausaha?????

Posted by huSDee_sweet at 10:45 PM 0 comments
ni problem besar aku! 
hritu da la mesyuarat MPP
ckgu pnasihat kata xleh da 2 pangkat, so aku da 2 pngkat skrg ni!
ni yg mnjd msalah ngara pd aku!
first skli aku da jwatan sbgai pengerusi (St. John Ambulance)

( picture ni xda kena mngena ngan aku! sj je letak! )

second, setiausaha ( persatuan Ekskavasi)

( picture ni xda kena mngena ngan aku! sj je letak! )

hahahahahahahah
gila dh aku memikirkan yg mna ptut aku lpaskn!
adakah aku ptut lpaskan jwatan sbgai pengerusi @ stiausaha???
tlong bg pndpat skit kat aku!
aku amat appreciate pndpat korg!
tq...

Ini Kisah Aku...

Posted by huSDee_sweet at 10:36 PM 0 comments
Kali ni aku nk citer satu bnda psal aku!
ye la, blog pn nma my life kn?!
for sure la pasal aku!
hahahahahahahaha( pyscho tul! )

di satu pg yg tenang & mngantuk!
aku pun menaiki motosikal bersama kawanku ke skool
prjlanan ke skool bgus je! no prob lngsung!
pepg buta tu ( padahal pkul 7.30pg dh! ) ckgu pn bt pengumuman!
ting tong ting tong ( bunyi kat speaker)
pengumuman pd hari ini aktiviti sukan & prmainan akan diadakan, smua pelajar dimnta ke tmpat prjumpaan sukan & prmainan yg tlh ditetapkan di jadual yg tlh ditampal.
semua plajar diminta segera ke tempat prjumpaan.
 ting tong ting tong ( bunyi kat speaker)

lpas aku dh tngok tmpat prjumpaan tu, aku pn dgn kalutnya ke situ.
lpas itu, smuanya brjlen lancar.
aku lak dok dpan skli, bdak baik ahr! ( perasan! )
pastu, da sorg ckgu tu, dia dok usha aku pnas je kat aku!
pesal la ckgu ni?! confuse aku!
aku pn bt le muka 'slumber'
aku tngok kat tmpat lain bila ckgu tu usha aku!
pastu, ckgu tu usha aku smpai senget2 kpala dia!
pesal lak ckgu ni?! sakit leher ke?
aku pn bt muka slumber lg, tp aku snyum sikit!

pastu, hbis ahr mesyuarat aku yg pnjang lebar tu!
aku pn pi la makmal komputer utk pljaran strusnya!
time tu ckgu x mai lg!
pastu da la sorg membe aku,
dia tnya, mna lencana ko?!
aku pn plik ahr! 
xnmpak ke lencana aku! (panas2 lg coz bru beli je!)
pastu, aku pn nk tunjuk! bila aku usha lencana aku!
aku pin lencana tu btul slaras dgn paras telinga aku!
malu nk mampus!
rupa2nya ckgu tu usha aku smpai senget2 coz lencana aku atas sgt!
malu3!!!!!
:-P

Saturday, January 15, 2011

Jalan2

Posted by huSDee_sweet at 11:50 AM 0 comments
td aku pi la tman kwan aku pi bt keja dia jap!
pastu, kami pun pi satu kdai shawl ni! best tul!
bnyak shawl, kain tdung & mcm2 lg kat situ.
aku da la bli satu anak tdung yg slalu org pkai ngan tdung syria tu( wrna putih )
cntik ahr shawl kat situ.
nnti aku upload gmbar2 shawl tu kat blogshop aku.
so, sapa2 yg mmang minat2 sgt psal shawl @ kain tdung ni, korg leh la visit blog aku ( link to my blog! )
aku jual ngan harga murah, special utk customer aku yg aku syg!   (^_^)

Thursday, January 13, 2011

Cinema Time

Posted by huSDee_sweet at 8:44 PM 0 comments
Aku da cinema schedule utk cinema kat Alor Star Mall
so, sapa2 yg tnggal area Kedah, leh la korg check it out !

untuk yg minat nk tgok citer KHURAFAT ni schedulenya
( click the picture to enlarge )

ni lak utk yg nk tgok citer Great Day ( mandarin / cant )

ni utk citer Gullivers Travels

 ni citer SEASON OF THE WITCH

ni citer SIRUTHAI ( tamil ) 

ni citer THE TOURIST


utk cinema2 kat tmpat lain aku x amik, so klau korg nk check sendiri click here!

Hari2 yg bakal menjelang...

Posted by huSDee_sweet at 10:00 AM 0 comments
pejam cek\lik, pejam celik, tngok2 skrg dh 13 Jan 11!
sapa sangka, masa brlalu dgan cpat
btullh sprti yg dikatakn org, masa x akan mnunggu kita!
dan aku lak hampir dh nk ambil ujian!
aku berdoa pdmu, ya Allah, tolonglh bg hambamu mndpt 3 pointer ke atas & mndpt MUET Band 4, 5, @ 6.
aku mohon padaMu. aku juga minta agar kau mmberi kejayaan kpd rakan sperjuanganku.
biarlah mereka berjaya brsama aku.
amin...
moga kwan2 aku dh start bca buku!
aku pn dlm bulan 5 maybe xkn up date blog aku ni!(sedihnya!)
tp, jgan risau ( wlaupun aku thu korg xrindu kat aku pun!)
lpas aku exam nnti, msti korg x larat tngok updateaku!
aku mngkin aku menyemakkan blog ni ngan mcm2 jnis application yg blh bt korg rasa jemu nk tngok!
hehehehehehehehehe
dan andainya aku diberi kesempatan utk kerja jap time lpas exam , maybe aku xkn kerap update blog ni!
mmmmmmmmmm..............
klau di izinkn aku bkerja la.......


lg satu aku nk citer, aku bru update blogshop aku. so, klau nk beli apa2 isije kat order form kat blog tu!
ok, aku rasa tu je yg aku nk gtau.
k, tq. (^_^)

Monday, January 10, 2011

sedih

Posted by huSDee_sweet at 4:43 AM 0 comments
sedih giler hri  ni! kna marah ngan cikgu aku!
x best langsung! aku salah sikit je, tp dia hingaq sekelas tu! bt aku malu ja!  :-P

Sunday, January 9, 2011

Blogshop ku!

Posted by huSDee_sweet at 5:44 AM 0 comments
aku dh siap bt blogshop, tinggal x bt FB je lg!   
eeeeeee, syoknya!
brg dri pembekal pun x sampai lg, nnti dh sampai aku update lain kat blog ni! 
so, aku nk bg address blogshop aku : Sweet Corner
so, feel free utk lawat blog aku! 
tq
(^_^)

Open New Blogshop!!!

Posted by huSDee_sweet at 12:29 AM 0 comments
Assalamualaikum? pembuka bicara ku hari ni!   (^_^)
kali ni aku nk gtau kat korg aku nk buka blogshop lak! 
so, sapa2 yg nk beli shawl amat2lah dialu-alukan!
coz aku akan cuba bg harga yg murah klau pembekal aku bg harga yg amat murah.
so, kalau korg nk tau address blogshop aku tu, korg tnggu ye!
aku akan usaha memberikan shawl yg trcantik buat korg yg amat2 gorgeus!  (^_^)
nnti, bila aku dh sediakan blogshop tu, aku akan post kat blog aku ni!
blog aku ni kan mcm catatan diari aku! 
so, nnti grab ahr cepat2 shawl yg bakal aku jual!
tq!   
(^_^)

Saturday, January 1, 2011

Malaysia Menang!!!

Posted by huSDee_sweet at 5:38 AM 0 comments
Malaysia VS Indonesia
3-0
1-2

Akhirnya Malaysia menang! 
tp apa yg x bestnya apabila ada makhluk Tuhan yg mengutuk Malaysia di FB!
alangkah x sedap mata memandang setiap comment yg diberi oleh penyokong Malaysia & indonesia!
aku harap semua org berbaiklah, agar x berlakunya salah faham yg lbih besar.
apa yg berlalu, biarkanlah...
andai ada salah silap maafkanlah...


Video Malaysia time jaringkan gol.....


 






















apalah nk jd ngan zaman sekarang...








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Procrasti-Nation Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting