thank you coz melawat, aku hargai n mengalu2kan kedtgan korg! (^_^)

Monday, December 27, 2010

Majlis Perkahwinan Kak Aku.... (4)

Posted by huSDee_sweet at 10:41 AM 0 comments
ni smbungan utk hri wedding kak aku, lambat skit aku upload coz baru dpat je gmbar ni!
enjoy it!  (^_^)


first sekali, aku nk tunjuk hantaran dri pihak lelaki utk kak ku!






2nd, rombongan dri pihak lelaki





Sunday, December 26, 2010

mmmmm...????.....????

Posted by huSDee_sweet at 3:13 PM 0 comments
gambar aku smuanya nmpak tembam! huhuhuhuhuhuhuhu
x bestnya! aku x suka ahr! 
dh la tembam,x berapa comel lak tu! huh!!! bencinya!!!
naper la aku diet pun x turun2 lg berat aku ni?! frust tul!!!

Wednesday, December 15, 2010

FB aku

Posted by huSDee_sweet at 9:00 PM 3 comments
kali ni aku nk citer pasal FB aku!
aku da bt status bru hri tu, ada gak yg nk loyar buruk ngan aku! hahahahahahahahahaha
mcm2 ahr kwan2 aku ni!
hehehehehehehe
sj je aku buh status ni! time ni aku geram sgt ngan sorg perempuan tu, tu yg da FB aku!

ni FB awek sorg tu, sj je aku ltak! hehehehehehe! bt  panas awek tu cikit!

ni time bnyak citer kluar, so kwan2 aku ajak pi tngok!
akhirnya berjaya tngok citer gak! hehehehehehehehe (^_^)

ni luahan cinta sape ntah?! aku sj je amik! huhuhuhuhuhuhuhu
sj nk famouskan depa!  (^_^)



Darah Korg & Si Dia

Posted by huSDee_sweet at 7:22 PM 0 comments

post aku kali ni aku amik dri majalah Remaja ( 15 Dis 10 )
klau korg nk bca kat majalah Remaja, dialu2kan ye!
nak bca kat blog aku pun leh gak, no hal!

Korg berdarah A
korg yg trglong dlam kategori inileh jd ibu @ bapa & psangan yg baik coz korg leh bt kputusan dgn bijak & leh menangani bnyak prkara, dri urusan di rumah hngga mndidik anak dgn baik! korg tegas dlam urusan keja & x suka buang masa. slain tepati msa, kmu tdak suka org yg brsikap smbil lewa. korg sering mngbaikan keshatan & slalu sakit. sgeralh brubah utk lbih mncintai tbuhmu. jgan tkut mlakukn prubhan coz utk msa dpan korg jg! korg juga seorg yg degil & akibatnya kmu x suka dgar pndpat org lain. apa yg korg thu  hnyalh diri korg shja! slain drpd seorg yg mmentingkan ksihatan, korg seorg yg adil & x suka brpihak pd sesapa. korg leh jd org tgh yg baik!   (^_^)

korg brdarah B
korg dhagakn penghrgaan. bg korg, org prlu thu apa yg korg lakukan. kamu suka mncari prhatian, korg kadang kala klihatan trdesak nmun masih leh dikawal.korg seorg yg trendy & suka brsosial.korg tdak gemar tnggal di rumah spnjang hari. korg suka brkawan & happy go licky. korg jg seorg yg trkenal & mnjadi prhatian dlam klangan kwan2! korg kerap hbiskn masa dgan teman2 & bijak mmbwa diri! kdangkala, korg agak ego nmun coz korg amat mmpesona, kwan korg x smpai hati memarahi korg. ! lg prkara, korg adalh individu yg boros! nafsu brbelanja korg amat melampau!coz korg trlalu brbelanja, korg xda simpanan utk msa dpan lngsung! cuba kawal prblanjaan korg & kawal sikit sikap peramah korg. maybe da org yg tdak snang dgan sikap ringan mulu korg tu...

( nntikan smbungannya utk korg yg brdarah O & AB dlam up date yg akan aku bt esok! tq coz sudi mmbaca! )  

menantu...

Posted by huSDee_sweet at 6:26 PM 0 comments

kali ni ku bt post nk bg peringatan kpd sesapa je dh kahwin, bakal kahwin, & da cita2 nk kahwin!
1-aku bt post ni coz aku da tngok segelintir menantu tu, mai umah mak mertua tau nk goyang kaki je! x kira ahr laki @ perempuan !
bukan apa, org tngok pun x bgus ahr! ada ke ptut klau menantu tu mai umah mentua x bt pe?!
ptut mampus je menantu tu! dah la mnyemak, hbiskn beras & lauk kat umah, thu goang kaki je! kpd mak mentua yg da menantu cmni ptut marah je menantu tu! huh! xda akal ke menantu tu???
igt dia sorg jr yg letih org lain pun letih ahr!
2-pastu klau nk jd menantu yg baik, korg pi lah tlong mak mentua korg memsak ke, klau x reti msak, korg tlong ahr bsuh pinggan ke, sapu sampah ke! kalau tu pun korg x reti bt, baik korg bt reti je! ( nk amik hati mak mertua kn?! )
3-pastu, kalau korg dh da anak nnti, jgan bg depa mencarut tau! kalau depa mencarut korg bg je hukuman yg berpatutan ahr! mcm cubit sikit ke, tampar perlahan ke, x bg tngok tv sehari ke? tu lbih mengugat klau korg x bg  kluar dri umah sehari! huhuhuhuhuhuhuhuhu ( klau aku, pkai nangis ahr! )
4-lg satu, time anak korg dh besar, jgan bg dia ckap apa2 yg leh bg mak mertua korg sakit hati, terasa hati  @ apa2 yg sewaktu dgannnya!  (^_^)
kalau anak korg bt mak mertua korg sakit hati, msti mak mertua korg kata korg x reti nk bela anak!
hahahahahahaha! x ke sakit hati kalau jd cmtu?
5-ni tips paling penting ni, bila korg nk bwa balik sesapa pun ke umah mak mertua korg, pastikn org tu x membebankan mak mertua korg!
cthnya, korg bwa balik mak korg ke umah mak mertua korg! besan la katakn, maybe korg anggap bila mak korg brtemu mak mertua korg mesti leh jd kwan baik ahr!hahahahahahahaha! ada stgh yg baik je tp da yg baik, ada jg yg baik tp dlam hati dok kata mak korg membebankan.itu yg kta xmau!
lg menyakitkan hati mak mertua korg bila korg bwa mak korg je pi jlan2! jgan kata mak mertua korg je sakit hati tp adik2 & abg2 ipar anda akan mengata, sakit hati & meluat ngan korg! tu lg bhya klau trjadi, so elakkan perkara ini terjadi dlam hidup korg! klau x pasti ramai org benci ngan korg!

so, aku rasa tu je aku rasa tips dari aku bt kali ni! so, klau korg da mslah lain @ pe2 soalan yg korg rasa aku x senarai dlam tips aku ni, korg leh sent email je kat aku @ isi form yg comment my blog kat blog aku ni. k???
tq coz sudi membaca....  (^_^)

pelik3!!!

Posted by huSDee_sweet at 5:43 PM 0 comments
tajuk ku pelik! entah nk buh tajuk pe, aku pakai letak je apa yg trlintas di fikiran!
he55!

aku da tngok smlam da rncangan reliti tv! ada ke patut sruh pkai ketat2 tu!
aku agak malu gak ahr sbgai org Islam, ada ke ptut depa nk tiru cm org putih! depa xpa la, itu mmang cara depa!
yg kita ni nk tiru pesal?!
ha55!
pelik2 manusia zaman skrg! 
ketat tul aku tngok baju depa, smpai aku pun xtau la cmne badan depa leh selesa ngan baju cmtu? ( confuse aku! )
apa2 pun, lantak korg ahr, bukan aku yg dpat dosa hmpa!
hahahahahahahahahaha 

( sorry la klau post aku kali da mnyinggung sesapa yg mmbaca, minta maaf ye? ) 

Monday, December 13, 2010

check showtimes at cinema....

Posted by huSDee_sweet at 9:47 PM 0 comments
kalau sapa kaki wayang leh la korg check kat laman web ni :

@

Majlis Perkahwinan Kak Aku.... (3)

Posted by huSDee_sweet at 6:01 PM 0 comments
gambar time majlis kenduri kat umah aku ( 11 Dec 10 ) & umah pengantin lelaki ( 12 Dec 10 )
(^_^)

 kawan2 aku yg  makan ngan berseleranya! sila3, jgan malu!

 gambar kat umah pengantin lelaki ( 12 Dec 10 )



Majlis Perkahwinan Kak Aku.... (2)

Posted by huSDee_sweet at 4:45 PM 0 comments
pagi2 pukul 8pg, aku, kak aku ngan bakal pengantin (kak aku jg) pi Butik Pengantin dekat dengan Tesco, Alor Star.
kak aku kena pi awal coz nak make up & mengambil masa yg lama utk di make up!
hhhhhhmmmmmm.....
cantik jg dia make up kak aku! 
 ( tp, aku cantik lagi! ) - ( perasan aku nie )



 peace beb! sambil2 sembang ngan kak sempat ahr nak snap our picture! bukan selalu beb!  (^_^)
 keadaan di dalam Butik Pengantin
 aku lg?!
 kak tgh di make up oleh Kak Junn
 cntiknya baju kahwin kat sini! best3!  (^_^)
ni mahkota & rantai utk perhiasan
lawa3!
                                            
 tadaaa!!!....
ni lah muka pengantin selepas di make up td!
fffuuuhhhhhh! lawak!
(aku lawa lg! he555! sekali sekala aku nk prasan )
sempat lg aku snap gmbar aku! bnyak jg gambar aku snap ni!
hahahahahahahahahahaha (aku mmang gila tangkap gmbar!)






( tunggu siri ke-3, aku letak gambar time majlis kat umah aku! sedap3! gmbar aku x lawa sgt coz aku pun x brapa lawa sgt! )


Majlis Perkahwinan Kak Aku....

Posted by huSDee_sweet at 3:05 PM 0 comments
Pada 11 Dec 10, kak ku yg no 3 telah menjadi teman hidup seorang lelaki yg bernama Mohd Suhaimy Idres.
(^_^)
semoga kamu bahagia wahai kakak ku...

Katil pengantin! ( kat umah aku )
Barang hantaran kak aku
 Sejadeah diberi padamu,
agar kau sentiasa ingat padaNya yg satu...
 Kain tuala ku hiaskan,
agar kau sentiasa mandi!!!   ( ha5555! )
 tali pinggang buatmu, 
supaya kau kelihatan kemas,
wallet ku berikan,
agar kau sentiasa ingat kewajipanmu...

kuih ku buat,
 penuh ketelitian
dan penuh kasih sayang
seperti mana aku menyayangimu...
 butang baju Melayu ku hadiahkan,
agar kau tampak segak dalam pakaianmu...
 sepatu ku belikan,
agar kau tampak smart!
 kemeja ku hias dengan indah,
agar kau sentiasa ensem...
coklat manis buatmu,
 kerna kau sentiasa manis di hati ku...

( pantun yg aku buat ni sj2 ku tuju khas buat pengantin lelaki dari pengantin perempuan mu.... )


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Procrasti-Nation Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting