thank you coz melawat, aku hargai n mengalu2kan kedtgan korg! (^_^)

Saturday, June 29, 2013

Muzium padi_09.april.2013

Posted by huSDee_sweet at 3:19 PM

Finally, aku dh brjaya mnjejakkan kaki ke muzium padi.
dok ja kat Kedah, tp bru first time pi muzium padi.
rupa2nya padi ni bnyk jnis n lain2 bg stiap ngara n juga daerah.bnyak sgt2 padi yg da kat muzium nie
aku pn xprnah tgok,pelik2 ja rupa dia.
jd pd sesapa yg amik bhgian prtanian tu leh la mai usha kat muzium ni utk 
kaji pasai padi.
padi je la,klau cri jagung mngkin xjumpa...
then, blakang muzium tu da ala2 pusat sains,xsempat lg nk pi,tgok ahr klau free ku pi nnti.
pastu da alat2 menuai la,alat nk tnam,pastu beras mcm2 jenis,
kdai cenderamata pn da gak.
bhgian atas muzium ni da gmbar pmandngan kat Kedah.so leh nmpak le pmandgan Kedah.
(lukisan ja)
nmpak real kot lukisan dia,best2.
so pelancong leh la pi muzium ni klau agak2 nk tgok pmndgan kedah dlm bntuk lukisan.
slalu student ahr pi muzium ni, tme aku pi student pi skool,
so xrmai org kat situ.aman2....he5!
cm biasa,ku upload gmbar nah.
(aku dh update post2 sblum ni dgn gmbar,so dh upload gmbr2 dlm post lma.leh la pi usha)

































0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Procrasti-Nation Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting