thank you coz melawat, aku hargai n mengalu2kan kedtgan korg! (^_^)

Thursday, July 7, 2011

Perhimpunan bersih???

Posted by huSDee_sweet at 12:26 PM

Apabila hri mggu menjelma, ramai yg trasa gembira (trutamanya aku!) coz cuti!
Aku blah Kedah.so, cuti jumaat n sabtu. So, bg yg dok KL tu, tnggu ahr shri lg pastu korg leh la cuti!
(hehehehehehehehe….)
Weekend ni aku x thu nk bt pe! Nk study pun rsa mcm malas sikit! ( sikit ker? ) olh sbab sifat malas yg brkobar2 n mnguasai diri ku  ni, aku amik kptusan utk buka blog utk mluahkan perasaan kebosanan aku n 
keseronokkan! ( ayat BM yg x ktthuan )
Td skool ada la bt perhimpunan rasmi ( tp nmpak mcm x rasmi jer! )
Ckgu aku bgtau yg ppd bagi surat, so dia nk baca ahr perutusan yg agak pjang n berbelit tu!
Ckgu gtau plajar2 skool, ckgu2, n pkerja krajaan x dbnarkn utk menyertai ‘Perhimpunan Bersih’ yg bakal diadakan pd 09 Julai 11, hari Sabtu n brtempat di KL.
Perhimpunan yg dktakan bersih ini diadakn brtujuan utk mminta krajaan bt pilihanraya yg adil n telus! ( klau aku punya ayat trsilap gtau aku). Aku xla brapa nk aktif mmbaca berita bab2 politik ni coz aku under age lg   ( ya ka??? )
Lgpun ckgu x sarankn utk trlbat ngan bab2 politik coz kami msih muda ( muda??? )
Ckgu tu kata lg, xleh kluar pakai bju kuning tkut dtangkap olh ……….. ( pihak brkuasa )
Dlm surat perutusan tu pun tulis kata kita semua x dgalakkan kluar rumah pd hri sabtu tu coz tkut tmbul sbrg prkara yg x diingini! So, aku bg cdangan ahr. Lbih baik tido,

 bca buku,

 tngok tv, 

mkan di umah.

 Time2 cmni ahr elok utk mluangkan mas bersama kluarga yg trsyg! Bukannya dgn ayang/abg yg trsyg. Klau rasa xda katan yg sah lg, xyah la nk brasmaradana ( bt dosa je nnti ). Tp citer bab2 ikatan ni, nnti da lak yg kata kami mmang dh sah couple, tunang. Yg tunang tu pn sndiri mau igt ahr, bukannya kahwin lg. ( so, no berdua-duaan! )

Uish, aku ni melalut/mengarut pjg ahr! Ntah org fham ke tak apa yg sdang aku ckapkan.( ??? )
Td kat skool, aku blajar subjek Eko selam 2jam cmtu ahr ( xpasti sgt ). Lpas blajr tu bila tngok balik nota Eko tu aku trasa nk trmuntah. Xlama lg nk bljar bab IP. Ckgu tu ajar agak cepat n aku agak malas utk mmbaca nota ( sikap yg xptut diamalkan! ) bak kata kwn tu, “jgn salahkn kedaan,lakukan perubahan”.
Bila aku dok advice org, aku prigt diri aku spaya x bt benda yg aku advise tu kat org! sstgh tu, pndai advice kat org, padahal diri sndiri pun sama gelong gak! Aku hrp org2 jnis cmni leh sdar ke diri la, jgn kata kat org je lebih! Bak kata aku, bila brkata2 kpd org, cerminlah diri anda dulu. 

Chewah! Gagah gak nk bt papatah, pdahal jd x kthuan.
Apa2pn, aku sdar aku bkanlah mnusia sempurna, aku sma gak ngan org lain, prnah mlakukan kslahan. Itu shja citer aku, assalamualaikum.
“yg baik itu dtg dri  Allah, yg buruk itu dtg dri mnusia sndiri”



0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Procrasti-Nation Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting