thank you coz melawat, aku hargai n mengalu2kan kedtgan korg! (^_^)

Thursday, February 24, 2011

aKu BuDaK BoRoS ?????

Posted by huSDee_sweet at 12:01 PM
2 3 hari ni, aku tlh blogwalking kat blogshop craft/diy
(blogwalking la sgt, padahal shopping je aku tahu!)
disebabkn aku tetiba je terminat nk bt hasil craft2 ni, so aku terjah semua blogshop yg mna perhatian aku.
mcm2 ada kat blogshop tu.
so, i didnt have to go shopping outside my house!
because i'm a lazy girl,i just click the order form and then make the payment!
( time bt payment ni aku seringkali & selalu nyusahkan kak aku. coz aku xda akaun maybank, aku suruh dia bt payment kat aku! aku tlh di marah olhnya,jgn marah ek?! aku syg kak aku!)
lepastu, hahahahahaha.........
mai hasutan yg bnyak suruh aku mmbeli! bila aku beli, aku bukan nk igt ke dunia sgt!
lg2 bila aku jumpa benda yg memang menarik minat jiwa & raga aku utk membelinya!
i love it!
stlh berfikir & mnggila, aku pun mulalah isi order form. time nk bayar tu yg masalah coz aku xda duit! ( tahu nk beli je aku ni, xreti nk brjimat cermat! teruk! )
aku pn minta pd bos kat umah aku ni ( mak aku la tu! ). kdg2 bos x marah.
kalau kena time yg x brapa best sgt, dia brleter la sikit2, tp lepas tu, mak aku bg gak duit! ( tu yg mmbtkn aku lebih syg kpd mak aku!)
dan akhirnya stlh bnyak kali mnta kat bos duit, bos kata xleh mnta2 dh, klau nk pinjam leh la!
( mampus la aku nk bayar nnti! )
disebabkn aku bt prjanjian ngan bos iaitu : bos leh potong duit gaji hari2 sy sebnyak RM2.
aku xmau la dptong bnyak2 sgt duit gaji aku ni, kalau potong bnyak, aku pi skool xyah makan la!
hahahahahahahaha.............. ( sedihnya aku! )

so, aku sbnarnya nk beri moral/pngajaran drpd pngalaman hdup aku ni. korg jgnlah jd boros cm aku ni! x bgus & langsung x digalakkan. tp, klau korg nk belanja aku, itu amat digalakkn & blh mnambah saham di dunia & di akhirat nnti! 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Procrasti-Nation Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting