thank you coz melawat, aku hargai n mengalu2kan kedtgan korg! (^_^)

Sunday, February 13, 2011

Valentine day?!

Posted by huSDee_sweet at 5:14 AM
aku da musykil sikit ahr, naper org Islam pun kalut gak nak smbut Valentine???
hmmmmmm?????
aku pn bkan baik sgt, tp aku xla smbut Valantine ni!
seigt aku, Valentine ni slalunya dismbut olh org bragama Kristian!
adakah org yg dok smbuthari Valantine ni sbnarnya dia kecelaruan IDENTITI ???
hahahahahahahahahaha
apa pndngan korg???
adakh anda jg trgolong jg diantara org2 yg 'KECELARUAN IDENTITI'
aku tulis post ni pn sebab aku thu Valentine dh dekat
Valentine dlm BM ialah Hari Memperingati Kekasih!
ok2, aku fham dh naper org2 yg 'KECELARUAN IDENTITI' mnyambut Valantine!
maybe ( klau aku silap, tlong btulkn! ) bila Valentine diterjemah dlm BM, ia akan mnjd Hari Memperingati Kekasih, di mna hmpir smua rakyat di negara ini mmpunyai kekasih
 ( boyfriend / pakwe / girlfriend / awek )msing2!
di atas sebab kasih yg mndlm trhadap kksih hati diaorg, si pasangan ni smbut Valantine bg mmprigti kksih hatinya tu!
( adakah aku btul? )
aku bkan nk kata kta x ptut mnghargai org yg mncintai kita!
klau nk hargai cinta tu, korg lakukan secara halal!
cmne yg aku kata halal ni???
bg yg mmang cinta sgt2, aku syorkn korg kahwin je!
x ke bgus dri korg dok bwa psngan org ke hulur ke hilir?!
hahahahahahah.....
xke dosa tu?!
aku pn bkannya baik sgt pun, tp aku jg gak la tatatertib tu!
pastu, da pula couple2 yg snggup mnjdkn malam Valantine sbgai mlm utk mmbt prkara yg terlarang dlm Islam ( berzina )
mmmmmm..........
xke org2 cmtu patut kahwin je?

apa2 pun, perkara yg aku ingin smpaikn kat sini ialah hari Valantine xleh di sambut olh org umat Islam!
brtaubatlh andai kata korg dh trsmbut hari Valentine ni!
klau korg x smbut, aku ucapkn tahniah krna mmpu mmprthankn Islam dri di pndang negatif olh kaum2 lain!k?

itu je yg aku nk kata, andai kata korg trsinggung @ aku trsilap kata, maafkn aku.

yg baik dtg dari Allah, yg buruk itu dtg dri aku sndiri...
ok? wasalam....

3 comments:

Dda Ly said...

dlu time budak² skolah, rajin la sambut mende² nih...
mase tu lom tau ape itu vale's day...igtkan takpe la kan sambut hari kekasih..
huhu
bile dah bebesar cemnih, nan ado maknonyo...
nak² lg lepas tau ada apa disebalik vale's day..

so skang, bile vale's day, just ignore sahje la..hihihi

tumpang singgah n tinggal jejak ye tuan rumah..:)

Eryati said...

V Day sudah berlalu...kan ada juga kena cekup..

huSDee_sweet said...

Dda Ly : no hal nk mnggalkn jejak. tq coz melawat! (^_^)

Eryati : tu la, asyik sambut je Valentine Days ni wlaupn xleh. pelik ahr, naper org Islam trut smbut gak!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Procrasti-Nation Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting