thank you coz melawat, aku hargai n mengalu2kan kedtgan korg! (^_^)

Thursday, March 17, 2011

Pernah tak korg ada BLIND DATE ???

Posted by huSDee_sweet at 12:15 PM


dulu kawan aku da citer pasal BLIND DATE ni!
so, aku ni xdalah pndai sgt!  ( lgpun aku bru form 1-kecil la sgt! )
oleh itu, bnda yg trlintas di fikiran aku msa tu:
eh, naper lak dia nk pi dating ngan org BUTA???
dhla dia jnis memilih, last2 date ngan org buta.

disebabkn kwan aku tu ngok aku mcm blur je, dia pun gtau ahr BLIND DATE adlah bila kta jumpa seseorg bt first time.kta knal org tu mlalui rangkaian sosial.
blind date cartoons, blind date cartoon, blind date picture, blind date pictures, blind date image, blind date images, blind date illustration, blind date illustrations

so, bila aku trigt time tu aku bengong tul ( malu la ngan dia! )
aku pun da la tuntut ilmu cmne nk BLIND DATE ni
( sbnarnya dia yg gtau. alang2 dh gtau, aku pn dgr la~i'm a good listener! )

Ni lah antara ilmu2 yg aku tuntut dri kwn ku tu :


1- korg msti ahr tnggu awek/mamat BLIND DATE korg tu smpai dulu. paling snang set tmpat nk jumpa dulu.
pastu, biar dia smpai dulu kat tmpat tu.
bila dia dh smpai, korg call dia & tnya dia pkai baju apa ( korg jgan gtau lg korg pkai baju pe dulu )
bila korg dh nmpak BLIND DATE korg tu, klau nmpak org tu x ensem/x cun korg leh la cabut dulu 
( aku x sarankn la coz nmpak sgt jahat! )

61blind_date.png
klau korg cabut dulu gak, bila dia tnya naper korg x smpai lg??? korg kata da emergency call, tu yg awk xleh jumpa!

2- korg pun leh teka BLIND DATE korg tu ensem ke tak??? ( tips ni lbih kpd girl utk  BLIND DATE ngan mamat )
bila di bt kajian, kdang2 tu btul gak la.
so, bila korg call mamat tu, dgr suara dia.
slalunya suara x sedap ni ensem.
tp klau kajian ni x btul, jgn marah ye.

3- bg mamat yg nk jumpa blind datenya, korg disarankn beli la cenderahati sikit ke.
aku x wajibkn korg beli.
tp klau rasa sbgai pmanis pertemuan first tu, beli la apa2 ye.
xperlu la bnda tu mahal, biasa2 pn xpa. msti awek tu akan mnghargainya klau korg ikhlas.


4- sntiasa brcakap jujur
klau lpas korg BLIND DATE, korg rasa dia bkanlah psangan yg sesuai ngan korg, korg cubalh gtau dia.
susun ayat biar sedap2 supaya dia x akan kecewa ngan keputusan korg tu.
x semua yg kta nk kita akan dpt.

ok, aku rasa itu je yg aku igt pasal BLIND DATE ni.
so, utk tatapan trakhir korg, aku nk bgi snarai :

THINGS YOU DON'T NECESSARILY WANT TO HEAR ON A BLIND DATE
"That's odd. You sounded handsome on the phone."
"I'd love to go there for dessert, but it's outside the 2-mile radius of my ankle bracelet."
"Please stop talking to the waiter in Klingon."
"I didn't realize sweater vests were still in fashion...."
"Huh. I thought Kim was a woman's name."
"I just love gravy on my pancakes."
"You used to model before? Do you have the number of the person who modeled 'after'?"
"So do you shine that bald spot or is the glare natural?"
"So when you have a downline, you make more money because you're the upline, see?"
"Nah. It's still bad. Have another mint."


( aku amik dri lman web http://mrhumornet.blogspot.com/2011/01/bad-blind-date-lines.html )

klau da apa2 yg korg nk tambah, leh la comment kat bawah post ni, tq.   (^_^)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Procrasti-Nation Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting