thank you coz melawat, aku hargai n mengalu2kan kedtgan korg! (^_^)

Wednesday, December 15, 2010

menantu...

Posted by huSDee_sweet at 6:26 PM

kali ni ku bt post nk bg peringatan kpd sesapa je dh kahwin, bakal kahwin, & da cita2 nk kahwin!
1-aku bt post ni coz aku da tngok segelintir menantu tu, mai umah mak mertua tau nk goyang kaki je! x kira ahr laki @ perempuan !
bukan apa, org tngok pun x bgus ahr! ada ke ptut klau menantu tu mai umah mentua x bt pe?!
ptut mampus je menantu tu! dah la mnyemak, hbiskn beras & lauk kat umah, thu goang kaki je! kpd mak mentua yg da menantu cmni ptut marah je menantu tu! huh! xda akal ke menantu tu???
igt dia sorg jr yg letih org lain pun letih ahr!
2-pastu klau nk jd menantu yg baik, korg pi lah tlong mak mentua korg memsak ke, klau x reti msak, korg tlong ahr bsuh pinggan ke, sapu sampah ke! kalau tu pun korg x reti bt, baik korg bt reti je! ( nk amik hati mak mertua kn?! )
3-pastu, kalau korg dh da anak nnti, jgan bg depa mencarut tau! kalau depa mencarut korg bg je hukuman yg berpatutan ahr! mcm cubit sikit ke, tampar perlahan ke, x bg tngok tv sehari ke? tu lbih mengugat klau korg x bg  kluar dri umah sehari! huhuhuhuhuhuhuhuhu ( klau aku, pkai nangis ahr! )
4-lg satu, time anak korg dh besar, jgan bg dia ckap apa2 yg leh bg mak mertua korg sakit hati, terasa hati  @ apa2 yg sewaktu dgannnya!  (^_^)
kalau anak korg bt mak mertua korg sakit hati, msti mak mertua korg kata korg x reti nk bela anak!
hahahahahahaha! x ke sakit hati kalau jd cmtu?
5-ni tips paling penting ni, bila korg nk bwa balik sesapa pun ke umah mak mertua korg, pastikn org tu x membebankan mak mertua korg!
cthnya, korg bwa balik mak korg ke umah mak mertua korg! besan la katakn, maybe korg anggap bila mak korg brtemu mak mertua korg mesti leh jd kwan baik ahr!hahahahahahahaha! ada stgh yg baik je tp da yg baik, ada jg yg baik tp dlam hati dok kata mak korg membebankan.itu yg kta xmau!
lg menyakitkan hati mak mertua korg bila korg bwa mak korg je pi jlan2! jgan kata mak mertua korg je sakit hati tp adik2 & abg2 ipar anda akan mengata, sakit hati & meluat ngan korg! tu lg bhya klau trjadi, so elakkan perkara ini terjadi dlam hidup korg! klau x pasti ramai org benci ngan korg!

so, aku rasa tu je aku rasa tips dari aku bt kali ni! so, klau korg da mslah lain @ pe2 soalan yg korg rasa aku x senarai dlam tips aku ni, korg leh sent email je kat aku @ isi form yg comment my blog kat blog aku ni. k???
tq coz sudi membaca....  (^_^)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Procrasti-Nation Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting